Apa gunane bangku toilet?

2023-08-16

Ingbangku jamban, uga dikenal minangka langkah jamban utawa squatting stool, minangka piranti sing dirancang kanggo mbantu entuk posisi jongkok sing luwih alami lan luwih sehat nalika nggunakake jamban. Tujuan utama bangku jamban yaiku kanggo mbantu nyelarasake awak kanthi cara niru postur anatomi jongkok, sing dipercaya sawetara minangka posisi sing luwih optimal kanggo ngilangi sampah.


Ing pirang-pirang budaya lan sajrone sejarah manungsa, wong wis nggunakake posisi jongkok kanggo defecation, sing bisa duwe sawetara keuntungan potensial:


Eliminasi luwih gampang: Squatting bisa ngendhokke otot-otot ing saubengé usus besar lan dubur, saéngga luwih gampang ngobati bangkekan.


Suda Ketegangan: Squatting bisa mbantu nyuda ketegangan ing otot lantai panggul, sing bisa migunani utamane kanggo individu sing duwe kondisi medis tartamtu, kayata wasir utawa konstipasi.


Nyegah Penyakit Usus: Sawetara panyengkuyung argue yen jongkok bisa mbantu nyegah kondisi kaya diverticulitis lan kanker kolorektal kanthi ningkatake eliminasi sing luwih efisien lan ngurangi tekanan ing usus besar.


Kesehatan Panggul: Jongkok bisa nyumbang kanggo fungsi otot lantai panggul sing luwih apik, potentially ngurangi risiko masalah kaya incontinence.


Toilet bangkudirancang kanggo diselehake ing dhasar jamban, supaya pangguna bisa ngangkat sikil nalika lungguh ing kursi jamban. Elevasi iki nggawe posisi sing kira-kira jongkok, sanajan pangguna isih lungguh ing jamban. Sawetara bangku jamban bisa diatur, ngidini pangguna nemokake posisi sing paling nyaman lan efektif kanggo dheweke.



  • QR